text

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ

Τί είναι το υαλουρονικό;

Το υαλουρονικό οξύ είναι μια φυσική ουσία (πολυσακχαρίτης) που βρίσκεται σε υψηλές συγκεντρώσεις σε διάφορες θέσεις του ανθρώπινου σώματος.

Έχει υδρόφιλη ιδιότητα, που σημαίνει ότι μπορεί να διατηρήσει μεγάλες ποσότητες νερού, κάνοντας έτσι το δέρμα σταθερό, λαμπερό και απαλό.

Με τον καιρό, η ποσότητα του υαλουρονικού οξέος που υπάρχει στο σώμα μειώνεται και το δέρμα χάνει τα νεανικά χαρακτηριστικά του.

Τα εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος εγχέονται στο δέρμα, στις θέσεις που επιλέγονται από τον γιατρό με σύριγγα προκειμένου να «γεμίσουν» οι ρυτίδες έκφρασης και οι γραμμές που σχηματίζονται στο δέρμα όσο περνάει ο καιρός.

Σε ποια σημεία μπαίνει το υαλουρονικό;

Τα καλύτερα αποτελέσματα τα έχουμε στις ρινοπαρειακές ρυτίδες (ρινοπαρειακή αύλακα) και στις “γραμμές μαριονέτας”, στις ρυτίδες στο μέτωπο και ανάμεσα στα φρύδια, στα μάτια στο “πόδι της χήνας”, στις ρυτίδες του επάνω χείλους, στις ρυτίδες και τις ατέλειες ή σημάδια σε όλο το πρόσωπο και σώμα.

Χρησιμοποιείται επίσης για ενίσχυση και γέμισμα των χειλιών και των ζυγωματικών.

Πώς γίνεται η θεραπεία; Πονάει;

Η έκχυση του υαλουρονικού γίνεται στο ιατρείο δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κλινικές. Αυτό που νιώθετε είναι ένα μικρό τσίμπημα – πρόκειται για μια ουσιαστικά ανώδυνη εφαρμογή.

Ο γιατρός θα “γεμίσει” τις γραμμές και τα προβληματικά σημεία εκχύοντας με μια λεπτή βελόνα την κατάλληλη ποσότητα μέσα στο δέρμα. Κατόπιν, θα κάνει τοπικά μασάζ για να διαμορφώσει την περιοχή.

Η θεραπεία ολοκληρώνεται μέσα σε περίπου 15 λεπτά και μπορείτε αμέσως να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας.

Εάν έχετε αυξημένη ευαισθησία στον πόνο, ο γιατρός θα σας βάλει περίπου μισή ώρα νωρίτερα αναισθητική κρέμα στην επιδερμίδα που θα μειώσει εντελώς την ενόχληση.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Ουσιαστικά αμέσως, αν και μετά από μερικές ώρες ή και μέρες το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη καλύτερο. Η πραγματική διαφορά θα φανεί μετά τις πρώτες 3-4 επαναλήψεις

Πόσο διάστημα διαρκεί το υαλουρονικό που θα κάνω;

Ένας μέσος όρος είναι έξι με δώδεκα μήνες, ωστόσο το εμφύτευμα απορροφάται σταδιακά από τον οργανισμό οπότε, ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, μπορεί να χρειαστεί να το επαναλάβετε πολύ αργότερα.

Σε ποια ηλικία συστήνεται να κάνω εμφυτεύματα υαλουρονικού;

Αυτό εξαρτάται από γυναίκα σε γυναίκα ή από άντρα σε άντρα. Πρόκειται για μία απάντηση που θα σας τη δώσει ο γιατρός σας αξιολογώντας τη δική σας περίπτωση.

Οι περισσότερες γυναίκες & άνδρες, πάντως, που κάνουν ενέσεις υαλουρονικού είναι πάνω από 30-35 ετών.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες του εμφυτεύματος υαλουρονικού;

Γενικά είναι μια ουσία πολύ καλά ανεκτή που δεν προκαλεί αλλεργίες.

Μετά την έκχυση μπορεί να δείτε ένα ελαφρύ κοκκίνισμα ή πρήξιμο στην περιοχή, τα οποία όμως είναι ουσιαστικά αδιόρατα και αντιμετωπίζονται εύκολα με makeup.

Πολύ μεγάλη σημασία ωστόσο έχει η ποιότητα του υαλουρονικού που θα επιλέξετε.

Το 100% φυσικό υαλουρονικό σας εξασφαλίζει καλύτερα αποτελέσματα και άριστη ανεκτικότητα του οργανισμού.

Επίσης, ο γιατρός που θα το εφαρμόσει πρέπει να είναι έμπειρος και γνώστης του αντικειμένου.

Αν κάτι δεν μου αρέσει, μπορεί να αφαιρεθεί το ένθεμα υαλουρονικού;

Ναι, εφόσον το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί μπορούμε να το απομακρύνουμε με την υαλουρονιδάση, ένα ένζυμο που διασπά το υαλουρονικό οξύ.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αντενδείκνυται η χρήση υαλουρονικού;

Ναι. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει το δέρμα όπου θα γίνει η εφαρμογή να είναι υγιές, δηλαδή να μην υπάρχει φλεγμονή ή έρπης. Επίσης, αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, σε ανθρώπους με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, σε ανθρώπους με αυτοάνοσα και όταν υπάρχουν διαταραχές της πήξης του αίματος ή λαμβάνονται αντιπηκτικά.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες της μεσοθεραπείας;

Δεν αναφέρονται παρενέργειες καθώς η θεραπεία είναι καλά ανεκτή. Αυτό που θα περιμένετε είναι ένας ήπιος ερεθισμός της επιδερμίδας, κοκκίνισμα και πιθανώς ελαφρύ πρήξιμο. Συνήθως υποχωρούν μέσα στις πρώτες 12-48 ώρες.

Σε ποια ηλικία συστήνεται να κάνω μεσοθεραπεία;

Η μεσοθεραπεία δεν είναι μια παρεμβατική θεραπεία. Το “κοκτέιλ” θρεπτικών ουσιών και βιταμινών που θα επιλέξει ο γιατρός σας θα είναι το κατάλληλο για τη δική σας επιδερμίδα και τις συγκεκριμένες ατέλειες που θέλετε να διορθώσετε.

Για παράδειγμα, οι νεότερες γυναίκες και άντρες επιλέγουν τη μεσοθεραπεία για λάμψη και ενυδάτωση ενώ οι μεγαλύτερες ή μεγαλύτεροι για σύσφιξη και ανάπλαση.

Αυτό εξαρτάται από γυναίκα σε γυναίκα ή από άντρα σε άντρα. Πρόκειται για μία απάντηση που θα σας τη δώσει ο γιατρός σας αξιολογώντας τη δική σας περίπτωση.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αντενδείκνυται η μεσοθεραπεία;

Ναι. Θα πρέπει το δέρμα όπου θα γίνει η εφαρμογή να είναι υγιές, δηλαδή να μην υπάρχει φλεγμονή ή έρπης.

Επίσης, αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, σε ανθρώπους με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, σε ανθρώπους με αυτοάνοσα και όταν υπάρχουν διαταραχές της πήξης του αίματος ή λαμβάνονται αντιπηκτικά.

Τι είναι τα νήματα ανόρθωσης;

Πρόκειται για την εξέλιξη μιας ιατρικής διαδικασίας, που ξεκίνησε για την ανακούφιση πόνων στην πλάτη και σήμερα χρησιμοποιείται και για αισθητικούς λόγους.

Τα νήματα είναι διαφόρων διαστάσεων και τύπων και με την εισαγωγή τους στα επιλεγμένα σημεία δημιουργείται ένα πλέγμα που ανορθώνει τους ιστούς του προσώπου και του σώματος και τους δίνει ξανά το νεανικό τους σχήμα.

Επιπλέον, με την είσοδο του νήματος, εκτός από την ανόρθωση, ο οργανισμός διεγείρεται να παράξει νέο και περισσότερο κολλαγόνο σε αυτά τα σημεία. Έτσι, καθώς απορροφάται σταδιακά το υλικό του νήματος, στη θέση του παράγεται νέο κολλαγόνο.

Σε ποιες περιοχές συστήνεται η χρήση τους;

Τα νήματα συχνότερα χρησιμοποιούνται στο πρόσωπο για αποκατάσταση του σχήματος και ανόρθωση των ιστών. Το αποτέλεσμα είναι σαν ένα μίνι, αναίμακτο lifting.

Χρησιμοποιούνται επίσης στο σώμα, για ανόρθωση και σύσφιξη σημείων που παρουσιάζουν χαλάρωση με το πέρασμα του χρόνου όπως είναι οι γλουτοί, το στήθος, η κοιλιά και τα μπράτσα.

Πώς γίνεται η διαδικασία; Πονάει;

Η διαδικασία γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθητικής αλοιφής και δεν θεωρείται επώδυνη. Η τοποθέτηση διαρκεί 30 – 45 λεπτά ανάλογα με την περιοχή.

Πότε μπορώ να επιστρέψω στις δραστηριότητές μου;

Από την ίδια μέρα. Μετά την τοποθέτηση, μπορεί στα σημεία εισαγωγής να υπάρχει ένας ήπιος ερεθισμός και/ή πρήξιμο. Και τα δύο μπορούν να καλυφθούν με μακιγιάζ και υποχωρούν μέσα στις επόμενες 24-48 ώρες.

Πόσο διάστημα διαρκεί το αποτέλεσμα;

Η διάρκεια του είναι 1 έτος & περισσότερο. Επιπλέον, η εισαγωγή των νημάτων διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στην επιδερμίδα με αποτέλεσμα το δέρμα σας να φαίνεται πιο σφριγηλό, πιο λείο και πιο νεανικό για ακόμη μεγαλύτερο διάστημα.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Άμεσα φαίνεται ένα 20%-30% της διαφοράς αλλά όσο ο οργανισμός προάγει κολλαγόνο, το αποτέλεσμα βελτιώνεται συνεχώς.

Πόσο ασφαλές είναι; Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες της χρήσης νημάτων;

Για τη θεραπεία χρησιμοποιούνται 100% βιοαπορροφήσιμα νήματα PDO, από υποαλλεργικό υλικό, τα οποία χρησιμοποιούνται για τα απορροφήσιμα ράμματα, οπότε είναι ένα δοκιμασμένο και ασφαλές υλικό.

Σε ποια ηλικία συστήνεται να χρησιμοποιήσω νήματα ανόρθωσης;

Αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα και την ελαστικότητα του δέρματος κάθε γυναίκας ή άντρα .

Επίσης, πολλές γυναίκες μετά από την εγκυμοσύνη ή από απώλεια πολλών κιλών βρίσκουν πως η χρήση νημάτων ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά τους.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου αντενδείκνυται η χρήση τους;

Ναι. Κατ’ αρχήν, θα πρέπει το δέρμα όπου θα γίνει η εφαρμογή να είναι υγιές, δηλαδή να μην υπάρχει φλεγμονή ή έρπης. Επίσης, αποφεύγεται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, σε ανθρώπους με ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων, σε ανθρώπους με αυτοάνοσα και όταν υπάρχουν διαταραχές της πήξης του αίματος ή λαμβάνονται αντιπηκτικά.